2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks dat de beschikbaarheid van Chrome for Android wat magertjes is zijn veel gebruikers van mening dat de applicatie nu al de beste mobiele browser op de markt is. Google heeft vandaag de browser voorzien van een update die enkele nieuwe features toevoegt.

Chrome for Android lijkt een soort vlaggenschip te worden voor mobiele applicaties van Google. Desondanks draait de browser enkel op smartphones en tablets met daarop Android versie 4.0 (Ice Cream Sandwich). Hiermee is de beschikbaarheid van de mobiele browser vrij gelimiteerd. De gelukkige welke beschikken over een smartphone of tablet die voldoet aan deze eisen hebben vandaag een nieuwe update van Google voorgeschoteld gekregen.

Google heeft middels de laatste update ondersteuning toegevoegd voor 31 verschillende talen. De mobiele browser is tevens beschikbaar gemaakt in elk land waar Google Play beschikbaar is.

Onder de nieuwe features kent Chrome ook de nieuwe mogelijkheid om over te schakelen naar de desktop versie van een website in plaats van de mobiele versie die standaard ingesteld staat. Veel websites zullen namelijk automatisch overschakelen naar de mobiele versie van de website wanneer zij een Android-device detecteren. Wanneer je als gebruiker beschikt over een smartphone of tablet met een grotere schermafmeting kan dit nogal eens voor irritaties zorgen. De nieuwe feature moet deze irritaties wegnemen.

Gebruikers zijn vanaf nu ook in staat om een bookmark van een website direct op hun Android home screen te plaatsen. Verder is het nu ook mogelijk om bestanden direct naar een apparaat te downloaden.