LinkedIn presenteerde gisterenavond na het sluiten van de Amerikaanse beurs de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2011. De omzet verdubbelde tot 168 miljoen dollar, de nettowinst steeg van 5,3 miljoen naar 6,9 miljoen dollar. Voor 2012 ziet het er minder rooskleurig uit. In het eerste kwartaal verwacht men bijna geen groei.

De omzet werd voornamelijk gehaald uit de betaalde vacatures die bedrijven plaatsen op de zakelijke netwerksite, hierbij gaat het om de helft namelijk 85 miljoen dollar. Dertig procent van de omzet kwam uit verkoop van reclameruimte en twintig procent uit de verkoop van abonnementen voor bedrijven om bijvoorbeeld het recht krijgen om contact te leggen met onbekende mensen.

Ondanks dat LinkedIn internationaal op de markt is, wordt tweederde van de omzet in Amerika behaald. Het ledenaantal groeide in het laatste kwartaal met ruim 10 procent tot 150 miljoen.

Voor het eerste kwartaal van 2012 wordt er door topman Jeff Weinger een omzet verwacht van tussen de 170 en 175 miljoen dollar, wat over heel 2012 oploopt tot 850 miljoen dollar.