LinkedIn heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Het bedrijf kon eind juni een omzet van 837,4 miljoen euro in de boeken schrijven. Dat is een stijging van 31 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen het bedrijf nog een omzet van 639 miljoen euro boekte. Tegelijk draaide LinkedIn wel verlies. Heel belangrijk zijn de cijfers niet meer, want binnenkort is LinkedIn onderdeel van Microsoft.

Het verlies bedroeg afgelopen kwartaal in totaal 106,8 miljoen euro. Dat verlies zou voornamelijk voortkomen uit belastingtechnische zaken. Daar was het bedrijf 90,6 miljoen euro aan kwijt. Had het die kosten niet gehad, dan stonden de cijfers dus bijna in het groen. Het verlies is hierdoor wel fors toegenomen, want een jaar eerder bedroeg het nettoverlies van de onderneming 61 miljoen euro.

Als we kijken naar het ledenaantal, dan is er ook goed nieuws, LinkedIn groeit nog steeds. Afgelopen kwartaal had het 450 miljoen geregistreerde gebruikers, waar dat er een jaar eerder nog 433 miljoen waren. Daarnaast is het aantal betalende gebruikers nu met 21 procent gegroeid, daarmee verdiende LinkedIn het afgelopen kwartaal alleen al 139,1 miljoen euro.

"Voortdurende innovatie heeft gezorgd voor hogere interactie, en ons bedrijfsaanbod verbeterd", aldus CEP Jeff Weiner in een statement. "We geloven dat de samenwerking met Microsoft ons ertoe in staat stelt sneller nieuwe economische kansen te bieden aan elk lid van de wereldwijde arbeidsmarkt."

De komende tijd wordt de overname met Microsoft verder uitgewerkt. Het is de bedoeling om het netwerk op zichzelf te laten bestaan, maar samen te voegen met Microsoft -diensten als Office, Outlook, Calender en Skype. Er gaat ook een gerucht rond dat Microsofts stemassistent Cortana naar LinkedIn zal komen om bijvoorbeeld afspraken te boeken.