1 min Applications

Speel Angry Birds met een USB katapult controller

Misschien is deze controller een beetje laat en zijn veel mensen alweer uitgekeken op Angry Birds. Toch is dit een controller die we niemand wilden onthouden. Een USB katapult controller om Angry Birds mee te spelen.

Speel Angry Birds met een USB katapult controllerOp zijn Engels klinkt het misschien nog wat stoerder, de USB slingshot controller. Met deze controller heb je pas een echte Angry Birds game-ervaring. De controller is gemaakt door Simon Ford, die werkzaam is bij mbed, een dochteronderneming ARM. De controller gebruikt een accelerometer om te bepalen hoe scheef de controller wordt gehouden) en een ‘rubber rek sensor’ om te meten hoe hard er de katapult naar achteren wordt getrokken. Deze twee sensoren in combinatie met een USB-connector en een mbed NXP LPC11U24 microcontroller zijn voldoende om de controller tot leven te brengen.

Uiteraard is er ook nog een ouderwets stukje hout bewerkt om de katapult vorm te geven. De controller is vooralsnog niet te koop maar Ford heeft wel online geplaatst hoe je er zelf één kan bouwen.

Bron:The Verge