Speciaal voor mensen die Angry Birds spelen op verschillende platformen komt er een nieuwe savegame synchronisatie functie. Zodat je binnenkort op elk platform verder kan gaan waar je was gebleven.

Of je nou Angry Birds speelt op je Android of iPhone toestel of op je Playstation 3, iPad of Macbook. De savegames kunnen nu automatisch uitgewisseld worden zodat je steeds verder gaat waar je was gebleven. Ongeacht of je op je PS3 of op je telefoon als laatste hebt gespeeld.

Rovio, de uitgever van het spel, heeft op Twitter bevestigt dat deze synchronisatie mogelijkheid ergens in de komende maanden zal uitkomen. "We werken er hard aan om het voor de zomer af te krijgen", aldus de uitgever tegen een speler die vroeg wat de plannen waren voor de savegame synchronisatie.

De eerste hint die werd gegeven was in februari toen Rovio twitterde dat het bedrijf bezig was om een oplossing te bedenken om overal waar Angry Birds op kan worden gespeeld met elkaar in verbinding te brengen.

Sommige game ontwikkelaars zijn ook al bezig met deze synchronisatie optie. Het bedrijf Revolution heeft bijvoorbeeld Broken Sword The Smoking Mirror: Remastered uitgebracht in december 2010 en heeft daarbij de Dropbox dienst gebruikt om de savegame data op te slaan, hierdoor kan de gamer verder mijn zijn klikavontuur op andere platformen.