Google: overoptimaliseerde sites worden bestraft

Google werkt aan manieren om websites te bestraffen welke te veel zijn gefocust op zoekmachine-optimalisatie. Deze sites zouden lager in de zoekresultaten moeten komen en websites met goede content moeten het juist beter doen.

Google: overoptimaliseerde sites worden bestraftDe maatregelen tegen sites die te veel aan SEO (search engine optimalization) doen, werden door Google-ingenieur Matt Cutts tijdens het SXSW multimediafestival bekendgemaakt. Een audio-opname is hiervan door zoekmachine-website Search Engine Land online gezet.

Cutts geeft aan dat er al een aantal maanden wordt gewerkt aan de aanpassingen in de zoekmachine en hij hoopt dat deze wijzigingen in de komende weken of maanden worden doorgevoerd. Verder stelt hij dat het belangrijk is dat sites met goede content niet benadeeld mogen worden door sites die SEO en relevantie misbruiken. "We proberen GoogleBot slimmer te maken, onze relevantie te verbeteren en we kijken naar wie misbruik maken van het systeem, zoals te veel sleutelwoorden gebruiken op één pagina, of het uitwisselen van veel te veel links, of andere zaken die verder gaan dan wat je normaal verwacht".

Dezelfde Matt Cutts stelde echter in 2009 dat er zoiets als een straf voor overoptimalisatie niet bestaat. Google kondigde eerder dit jaar al een wijziging aan waardoor sites met te veel advertenties in het bovenste gedeelte van de website, boven de vouw, bestraft worden.

Bron:Webwereld