1 min

Al lange tijd gaan er hardnekkige geruchten over de komst van ondersteuning voor hogere resoluties voor Mac OS X. In een nieuwe preview van Mountain Lion lijken er opnieuw aanwijzingen te zijn die duiden op ondersteuning voor Retina-schermen. Alles wijst er op dat Mountain Lion tegelijkertijd met MacBooks met een Retina-scherm wordt gelanceerd.

Ook geruchten rondom de komst van een nieuwe versie van de MacBook Pro doen al langer de ronde. Deze MacBook zou niet langer voorzien zijn van een optische drive en aan de hand van de laatste geruchten zal er ook een Retina-scherm worden gemonteerd, zo lijkt.De nieuwe aanwijzingen zijn afkomstig vanuit verschillende applicaties zoals Messages, de vervanger van iChat. Bij notificaties vanuit dit programma wordt het icoon twee keer zo groot getoond in het venster. Dit duidt op de aanwezigheid van een groter icoon, bedoeld voor schermen met een hogere resolutie.

Ook in Lion waren al aanwijzingen gevonden voor de komst van Retina-schermen. In die versie van Mac OS X werden al hints gevonden naar de ondersteuning van hogere resoluties. De functie wordt in Lion nog ‘HiDPI’ genoemd.