Precies een week geleden kondigde Apple aan revolutionaire laptop aan, de retina-variant van de MacBook Pro, waarin onder andere het scherm een flinke upgrade heeft gekregen. Echter, het bedrijf kondigde enkel een 15 inch-versie aan. Er zouden echter plannen zijn om ook een 13 inch-variant op de markt te brengen, volgens insiders.

Ming-Chi Kuo, een analist van KGI, heeft tegenover AppleInsider beweerd dat hij verwacht dat Apple de productie van een 13 inch-versie van de retina MacBook Pro zal aanvangen in september, waarna de laptop vanaf begin oktober verkocht zal kunnen worden, waarmee Apple ruim op tijd is voor de feestdagen. Kuo denkt dat Apple ongeveer 300.000 retina MacBook Pro’s beschikbaar heeft voor deze maand, hij vindt dit een matige voorraad.

Net als de 15 inch-variant zal de kleinere versie niet worden voorzien van een optische drive en gebruik maken van SSD-geheugen voor dataopslag. De behuizing wordt iets dunner dan die van de grote broer, welke met 18 millimeter al niet erg dik is. Het scherm zal een resolutie van 2560 bij 1600 pixels krijgen, zo verwacht Kuo. Het scherm wordt echter niet aangestuurd door een aparte videokaart, maar zal rekenen op de geïntegreerde Intel HD 4000.

Kuo mag als een betrouwbare bron gezien worden. Eerder gaf Kuo reeds als eerste aan dat de 17 inch-variant van de MacBook Pro geschrapt zou worden. Na Apple’s persconferentie blijkt dit inderdaad werkelijkheid te zijn geworden. Kuo meldde destijds ook dat de retina-MacBook Pro naast de normale MacBook Pro zou worden verkocht, ook dit bleek niet zomaar uit de lucht te zijn gegrepen.