2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is bezig met de ontwikkeling van een nieuw MacBook Pro model. De eerste modellen zouden al in test-productie zijn. De 15 inch MacBook Pro zou extreem dun zijn en over een Retina-scherm en USB 3.0 beschikken. Online verschenen benchmarks wijzen erop dat Intel de modellen van Ivy Bridge-processoren zal voorzien.

De nieuwe 15 inch MacBook Pro wordt beschreven als een ultra-dunne versie van de huidige MacBook Pro. Het prototype zou een dunnere, maar vooral meer robuste versie zijn van het 2008 model. Onder andere de optische drive zal opgeofferd worden om deze doelstelling te bereiken.

Anonieme bronnen melden tevens dat ook de powerknop verplaatst zal worden naar het toetsenbord. Deze zal de disc ejectknop vervangen. Overige aansluitingen en ook de trackpad zijn als vanouds aanwezig in de huidige prototype unibodies. Dit wil zeggen een aansluiting voor stroomvoorziening, twee USB-poorten, twee audiopoorten en de batterij-indicatiemeter aan de linkerzijde. De rechterkant herbergen twee Thunderbolt-poorten, een SD-kaartlezer en een derde USB-poort.

De grootste verbeteringen zijn echter de toevoeging van een Retina-scherm en USB 3.0. Het scherm wordt geciteerd als "ongelooflijk spectaculair" en "absoluut de meest belangrijke Mac innovatie over de jaren". Voor het eerst zullen Macs gebruik gaan maken van USB 3.0-voorzieningen, dankzij Intel’s Ivy Bridge-processor. Ook nieuw is het Retina-scherm, we kennen dit scherm als van de iPhone en de iPad maar zou nu ook zijn weg gaan vinden naar de Macbook. Hierdoor zullen de kleuren nog helderder zijn en de resolutie mogelijk nog hoger.

Op Geekbench, een website waar online benchmarkscores vergeleken kunnen worden, is de score van een onaangekondigde MacBook Pro aangetroffen. Het gaat hierbij om een model met de Intel Core i7-3820QM met een kloksnelheid van 2,7GHz en deze beschikt over 8GB werkgeheugen. Het is echter niet bekend of de benchmarks bij de in de zomer te verwachten MacBook Pro hoort.