Kort nadat de iPhone 4 op de markt kwam, bleek deze last te hebben van een verminderde ontvangst wanneer de telefoon op een bepaalde manier werd vast gehouden. Een rechtszaak volgde waarin gebruikers in het gelijk werden gesteld en recht kregen op een vergoeding. De website die dit mogelijk maakt is vandaag in de lucht gegaan.

In de rechtszaak werden de gebruikers in het gelijk gesteld en werd er besloten dat zij recht hebben op een sticker die het probleem verhelpt. Daarnaast kan een gebruiker ook kiezen voor een vergoeding van vijftien dollar in plaats van de sticker. De website die het mogelijk maakt om in aanmerking te komen voor deze vergoeding is vandaag online gegaan.

Inwoners van de Verenigde Staten kunnen op iPhone4Settlement.com hun gegevens invullen om zo de vergoeding te ontvangen. Er kan door de Amerikanen echter maar één vorm van vergoeding worden gekozen.

De problemen rondom de ontvangst van de antenne deden naast de Verenigde Staten ook in veel andere landen stof opwaaien. Nadat de problemen bekend werden volgde in de Verenigde Staten al snel een collectieve rechtszaak tegen Apple. De gebeurtenis staat beter bekend als ‘Antenna-gate’