Apple is tot een schikking gekomen in een rechtszaak omtrent "Antennagate". Apple zal getroffen gebruikers twee mogelijkheden aan bieden als resultaat van de schikking.

Met de schikking rond Apple komt er eindelijk een einde aan een pijnlijke rechtszaak die al een tijdje liep. In juli 2010 werd een collectieve rechtszaak tegen Apple aangespannen nadat verschillende gebruikers last kregen van het wegvallen van het signaal van de iPhone 4 wanneer zij deze op een normale manier vasthielden. Apple is nu tot een schikking gekomen die inhoud dat zij de gedupeerden een cheque van vijftien dollar aan moet bieden, of een gratis hoesje die het probleem van de antenne verhelpt.

Apple zal binnenkort een website lanceren waarop gebruikers hun gegevens in kunnen vullen om in aanmerking te komen voor deze vergoeding. Deze vlieger zal helaas niet opgaan voor ons Nederlanders en is de website alleen van toepassing voor inwoners van de Verenigde Staten waar de uitspraak werd gedaan.

Ondanks dat vijftien dollar een klein bedrag lijkt, zal Apple toch niet heel blij zijn met de schikking. Naar schatting komen er namelijk een slordige 25 miljoen gebruikers in aanmerking voor de schikking. Met een dergelijk aantal wordt een vergoeding van vijftien dollar per gedupeerde opgeteld een aardig bedrag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Apple in eerste instantie de problemen af probeerde te doen en zij verwees naar andere modellen met signaalverlies.