Racistische tweets resulteren in 56 dagen cel

De 21-jarige Liam Stacey zal veel spijt hebben van zijn racistische uitspraken op Twitter. Zijn uitspraken op de microblogdienst hebben hem namelijk 56 dagen cel opgeleverd. De volgende keer zal hij dus wel een keer extra nadenken voordat hij iets controversieels op Twitter zet.

Racistische tweets resulteren in 56 dagen celDe 21-jarige Engelsman plaatste eerder deze maand een behoorlijk aanstootgevende tweet op Twitter nadat voetballer Fabrice Muamba op live televisie een hartstilstand kreeg tijdens een voetbalwedstrijd. Als reactie daarop tweette Stacey "LOL, F___ Muamba. He’s dead!!! HAHA,". Met deze uitspraak riep hij de woede van velen op zich. Toen boze mede-twitteraars de knul op zijn uitspraak wilden wijzen reageerde hij minstens zo heftig met racistische en aanstootgevende uitspraken.

Het leed er afgelopen weken toe dat Liam Stacey een rechtszaak aan de broek kreeg en zich moest verantwoorden over zijn daden tegenover de rechter. In eerste instantie werd Stacey aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Volgens eigen zeggen zou hij de uitspraken hebben gedaan in een dronken bui. Echter beweerde hij in eerste instantie dat zijn account gehackt zou zijn.

Een rechter heeft in de rechtszaak inmiddels uitgesproken dat Stacey 56 dagen door zal moeten brengen binnen de muren van een gevangenis. Daarnaast is de Twitteraar voorlopig ook geschorst van zijn school.

Aanklager Jim Brisbane hoopt dan ook dat dit een goede waarschuwing is geweest voor alle gebruikers van Twitter. Brisbane stelt dat rasisme in elke vorm, taal of via welk medium dan ook ongepast is. "We hopen dat deze zaak een goede waarschuwing is voor iedereen", aldus Brisbane.

Bron:Mashable