De website Pastebin gaat noodgedwongen gebruik maken van een monitoring-systeem dat controleert wat voor data op de website geplaatst wordt. Volgens verschillende media moet de website zich gaan wapenen tegen haar eigen fans, waaronder zich veel hackers bevinden.

Op Pastebin is het mogelijk om een stuk tekst te publiceren of tijdelijk te bewaren. De laatste tijd wordt Pastebin juist om die reden steeds meer gebruikt door hackers die verzamelde gegevens van een hack publiceren. Met die reden is de website al in verschillende landen geblokkeerd. Pastebin is logischerwijs niet blij met deze selectieve groep gebruikers. De hackers zorgen namelijk voor de nodige problemen, welke er toe hebben geleid dat de website gebruik gaat maken van een monitoring-systeem.

Nadat de BBC de problemen van de website oppikte ontving de eigenaar van de website, Jeroen Vader, hulp van enkele gebruikers. Deze bleken bereid om kosteloos en vrijwillig de website te controleren op haar content. Het is onduidelijk hoeveel mensen door Vader aan zijn getrokken.

Pastebin heeft de laatste tijd daarnaast ook zeer veel last van DDOS aanvallen. Volgens Vader zijn het momenteel meer aanvallen dan hij aankan. De eigenaar van de website is dan ook niet blij met de ontwikkelingen. Hij verwijst hackers liever door naar een spin-off van Pastebin, Pastebay. Deze website zou niet worden gecontroleerd.