1 min

Tags in dit artikel

, ,

Om Pastebin wat ademruimte te geven heeft het hackerscollectief Anonymous een eigen variant op de website gelanceerd. De website luistert naar de naam AnonPaste en garandeert volledige anonimiteit.

Begin dit jaar gaf de website Pastebin aan gebruik te gaan maken van een monitoring-systeem om haar content te controleren. In deze zelfde aankondiging gaf de website eveneens aan veelvuldig het doel te zijn van hackers. Deze hackers vielen, naast natuurlijk het posten van hun eigen hack-dumps, ook behoorlijk vaak de website zelf aan met alle gevolgen van dien. Anonymous heeft hierop gereageerd en is met een eigen variant van de website gekomen om zo Pastebin wat ademruimte te geven.

De variant van Anonymous geeft, net als Pastebin, de gebruiker de mogelijkheid om content te plaatsen met volledige anonimiteit. Deze feature kan erg aantrekkelijk zijn voor hackers die hun bewijs van een bepaalde inbraak willen delen met de wereld, maar wel graag anoniem blijven. AnonPaste zou volgens Anonymous een stuk veiliger zijn dan Pastebin, daarnaast zal de website volgens de bekendmaking geen enkele vorm van toezicht kennen.