Providers verdienen dankzij WhatsApp nu juist meer aan hun data-abonnementen. Dit stelt Brian Acton, mede-oprichter van WhatsApp, in een interview met Reuters. Acton verdedigt zijn applicatie in een zeldzaam interview.

De populaire berichtendienst wordt er namelijk keer op keer door telecomproviders beschuldigd van een verminderde omzet. Door de komst van de applicatie zou het ouderwetse sms’en overbodig zijn geworden. Doordat de data steeg voelden de providers zichzelf genoodzaakt om de prijzen op te schroeven en limieten in te stellen. Op deze manier proberen de providers op een andere manier hun misgelopen omzet toch te incasseren.

Echter stelt Brian Acton dat providers door WhatsApp juist veel meer verdienen met hun data-abonnementen. De mede-oprichter vindt de applicatie totaal geen bedreiging voor de providers. Echter moeten zij het in een breder perspectief zien. Wanneer providers abonnementen aan gaan bieden op basis van data, kunnen zij hier flink van profiteren. Volgens Acton gaat het allemaal om de data en zijn de providers degenen die de abonnementen verkopen.