1 min

Mark Zuckerberg, de 26-jarige CEO van Facebook, heeft volgens geruchten die op internet circuleren een nieuw bedrijf in het vizier genomen voor een overname. Ditmaal gaat het om Viddy, een videodienst die ook wel de "Instagram voor video’s" wordt genoemd.

Vorige maand kocht Zuckerberg, zonder zijn raad van bestuur in te lichten, de populaire fotoapplicatie Instagram, alsook de ontwikkelstudio. Hiervoor legde Zuckerberg een bedrag van één miljard dollar op tafel. Volgens anonieme bronnen wilde Kevin Systrom, de CEO van Instagram, twee miljard dollar in de wacht slepen, maar door de kennelijke onderhandelingsvaardigheden van Zuckerberg werd dit bedrag gehalveerd.

Nog geen week later verscheen het bericht dat Facebook Tagtile had ingelijfd, een bedrijf dat het voor ondernemers mogelijk maakt om aanbiedingen en aanverwante informatie te distribueren.

Volgens de laatste geruchten heeft Zuckerberg nu dus reeds een ander bedrijf in het vizier: Viddy. Viddy is een populaire dienst om video’s te delen vanaf de iPhone. Met de overname hoopt Zuckerberg wellicht dat de dienst net zo populair wordt als Instagram. Om de populariteit van de videodienst te testen, heeft Zuckerberg een video van zijn puppy Beast online gezet. Deze video is al door vele bezoekers bekeken en gedeeld met vrienden.

Door de reeds bekende overnames is de beursgang met een week uitgesteld, aldus een anonieme bron tegenover Reuters. Of de beursgang nog langer uitgesteld zal worden als ook Viddy daadwerkelijk wordt overgenomen, is onbekend.