1 min

De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, verwacht dat zijn sociale netwerk over vijf jaar voornamelijk uit video’s bestaat. Hij verwacht dat het maken en delen van video’s nog enorm gaat toenemen. Het is voor Facebook dan ook nog een uitdaging om het netwerk daarop voor te bereiden.

Zuckerberg kreeg een vraag of de hoeveelheid foto’s die op het sociale netwerk worden geplaatst problemen veroorzaken in de infrastructuur van het sociale netwerk. Zuckerberg gaf aan dat foto’s geen enkel probleem vormen dat de datacenters daar inmiddels wel op zijn voorbereid. De grootste uitdaging ligt volgens hem in de voorbereiding om meer video toe te staan in de tijdlijn van gebruikers.

Facebook is niet het enige bedrijf dat denkt dat een stuk van de toekomst in video ligt. YouTube doet momenteel veel moeite om de gebruikers die zorgen voor veel impressies vast te houden. Terwijl Yahoo en Facebook juist interesse zouden hebben om die gebruikers een platform aan te bieden. Drie grote internetbedrijven die allemaal focussen op video, is dat een vooruitziende blik of een gok waar de toekomst naartoe beweegt?

Op dit moment zijn foto’s nog steeds enorm populair en het maken van selfies ineens heel populair geworden. Zouden dat over een paar jaar video’s van jezelf zijn? Deze internetbedrijven lijken te denken van wel.