1 min Applications

Bing doorzoekt binnenkort ook sociale media

Bing heeft opnieuw een kleine transformatie ondergaan. De zoekmachine van Microsoft heeft een aantal aanpassingen gekregen aan vooral de sociale zijbalk, maar ook de interface heeft een iets slankere uitstraling gekregen. Hoewel de update nog niet wereldwijd getoond wordt, denkt Redmond dat dit slechts een kwestie is van enkele dagen.

Bing doorzoekt binnenkort ook sociale media
Microsoft maakte gisteren ook al nieuwe functies voor de zoekmachine beschikbaar in de vorm van de Snapshot-balk. Daar blijft het niet bij, want ook aan de sociale zijbalk is gesleuteld. Hierdoor wordt het volgens Microsoft veel makkelijker om juist die mensen te vinden die het meest relevant zijn voor jouw zoekopdracht. De zijbalk houdt namelijk niet alleen in de gaten wat je vrienden plaatsen op Facebook, Twitter, Foursquare en Klout, maar ook berichten van experts en enthousiastelingen worden meegenomen bij zoekopdrachten.

Het slankere design van de zoekmachine was nodig vanwege de sociale zijbalk, die nu meedenkt bij het vinden van een relevant zoekresultaat. Bing geeft aan dat het op dit moment de enige zoekmachine is die sociale media ook doorspit om resultaten te verkrijgen. De nieuwe functies van de sociale zijbalk worden de komende dagen uitgerold.

Bron:Bing