1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Facebook is van plan om binnenkort het aanbod aan applicaties verder uit te breiden. Eerder bracht het sociale netwerk al een losse applicatie voor de chatfunctie van de website uit, hetzelfde zal gebeuren met Pagina’s.

Facebook werkt aan een nieuwe applicatie voor iOS-apparaten waarin gebruikers aparte controle krijgen over de Pagina’s waarover zij het beheer hebben. De applicatie is enkel bedoeld om de Pagina’s te beheren, het is niet mogelijk om te navigeren door Pagina’s van anderen.

Op deze manier kunnen gebruikers hun zakelijke en persoonlijke interesses scheiden. Zo worden gebruikers in de Facebook-app niet geconfronteerd met notificaties vanuit een zakelijke pagina die ze in beheer hebben, terwijl het ook niet andersom het geval zal zijn wanneer er zakelijke taken worden uitgevoerd.

De ontwikkeling van de applicatie bevindt zich nog in een vroeg stadium. Het lijkt er op dat Facebook van plan is om de applicatie minder omvangrijk te maken dan de standaard applicatie voor het sociale netwerk. De applicatie richt zich daarnaast voornamelijk op het analyseren van het verkeer en het is eenvoudig om te schakelen tussen meerdere Pagina’s die een gebruiker beheert.

Momenteel testen een aantal Australische gebruikers de applicatie al. Facebook heeft al aangegeven dat het bedrijf zich niet haast met het uitbrengen van de applicatie.