Toekomsplannen Bungie-franchise ‘Destiny’ gelekt

Spelontwikkelaar Bungie zal tussen 2013 en 2019 voor uitgever Activision werken aan een nieuwe franchise genaamd Destiny. De eerste game zal tijdelijk exclusief verschijnen op Microsoft’s Xbox 360, alsook diens opvolger de ‘Xbox 720’.

Toekomsplannen Bungie-franchise ‘Destiny’ gelektDit staat vermeld in het contract tussen Activision en Bungie, dat is openbaar gemaakt naar aanleiding van een rechtszaak tussen gamegiganten Activision en Electronic Arts, waarbij laatst genoemde voormalig Call of Duty-ontwikkelaars Vince Zampella en Jason West onrechtmatig zou hebben gecontracteerd. LA Times heeft het volledige contract online geplaatst, waarin gedetailleerde plannen voor Bungie’s nieuwe franchise staat beschreven.

Er staan vier games gepland voor de serie die op dit moment door het leven gaat onder de codenaam Destiny. Destiny wordt omschreven als een "sci-fantasy action shooter game" en de games moeten in 2013, 2015, 2017 en 2019 verschijnen. Daarnaast zullen er tevens vier uitbreidingen, onder de voorlopige codenaam Comet, in de tussenliggende jaren uitgebracht worden en zullen er extra services en downloadable content aangeboden worden om winstgevend te blijven.

Volgens het contract zal zowel de eerste Destiny game als het eerste uitbreidingspakket exclusief verschijnen op de Xbox 360 en "Xbox 720". Er is echter een optie om de game een jaar later, in 2014, alsnog uit te brengen op de PlayStation 3 en PlayStation 4. De tweede game zal opvallend genoeg naast de Xbox 720 en PlayStation 4 ook ontwikkeld worden voor de Xbox 360 en Windows pc’s, zo staat in het contract.

Er wordt in het contract onder meer verwezen naar "in-game game masters", vergelijkbaar met personen die werken voor Blizzard’s World of Warcraft. Hierdoor worden eerdere geruchten dat Destiny een MMO-achtig speltype wordt opnieuw aangewakkerd.

Wil Bungie doorgaan met het ontwikkelen van de Destiny-serie, dan zal het minstens vijf miljoen exemplaren moeten verkopen in de eerste zes maanden, of om enige reden nadat de tweede uitbreiding is uitgebracht. Zo niet, heeft Activision het recht het contract direct te beëindigen. De studio heeft onder andere de succesvolle Halo-franchise op zijn naam staan, waarmee het meerdere verkoopsucces heeft behaald.

Bungie bevestigt dat het werkt aan een nieuw universum, maar geeft aan dat het bedrijf nog niet klaar is om dit aan het publiek te tonen.

Bron:LA Times