Een aantal aandeelhouders van Facebook hebben een aanklacht ingediend tegen Facebook. Ook Mark Zuckerberg en een aantal banken worden in de aanklacht meegenomen. Volgens de aanklacht zou er gerommeld zijn met de cijfers.

Verdenkingen rondom het rommelen met cijfers staken eerder vandaag al de kop op. Om dit vermoeden kracht bij te zetten hebben een aantal aandeelhouders nu een rechtszaak in gang gezet tegen het sociale netwerk, de CEO ervan en een aantal banken. De aanklacht werd vandaag ingediend in het U.S. District Court in Manhattan. Volgens de aanklacht zou er gerommeld zijn met de cijfers en zou er daarnaast informatie achter zijn gehouden.

Volgens de aanklagers zouden deze verdenkingen de val in waarde van de aandelen verklaren. De aandelen openden afgelopen vrijdag met een waarde van 38 dollar. Na een kleine klim kort na de start daalde de waarde flink. Momenteel schommelen de aandelen rond een waarde van 31,70 dollar. Kleinere aandeelhouders zouden niet op de hoogte gesteld zijn door Facebook waardoor zij financieel aardige klappen te verduren hebben gekregen.