1 min Applications

Zuckerberg aangeklaagd voor handel met voorkennis

Wanneer je een groot bedrag hebt geïnvesteerd in een bedrijf dat zijn beursgang maakt, hoop je dat je hier winst mee maakt, of op zijn minst geen verlies. Er zijn een aantal partijen die met deze gedachte hebben geïnvesteerd in Facebook, bij haar beursgang, maar momenteel bedrogen uitkomen. Een class-action rechtszaak is het gevolg, opvallend is echter dat niet Facebook, maar Mark Zuckerberg zelf wordt aangeklaagd.

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, zou met voorbedachte rade en interne kennis hebben besloten om één miljard dollar af te schrijven van het aandeel van Facebook, voor de beursgang. In het geding wordt gesteld dat Zuckerberg en Facebooks management wisten dat het sociale netwerk niet genoeg advertentie-inkomsten kon genereren om de vastgestelde waarde van het aandeel te ondersteunen. Morgan Stanley, JPMorgan en Goldman Sachs hebben hen daarvoor overigens ook gewaarschuwd.

In plaats van actie te ondernemen, besloot Zuckerberg echter om eieren voor zijn geld te kiezen en een groot deel van zijn aandelen te dumpen toen de waarde nog hoog was. Enkel een klein deel van de investeerders, de grote partijen, werd geïnformeerd over het aanstaande verlies van de aandelen.

Bron:Neowin