1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Yahoo heeft een eigen webbrowser gelanceerd die luistert naar de naam Axis. Met deze browser wil het internetbedrijf de manier van zoeken op internet veranderen. Voor de desktop werkt Axis als een plug-in voor diverse webbrowsers. Daarnaast kunnen gebruikers ook een versie downloaden voor op de iPad en iPhone.

Een van de vernieuwingen is dat de lijst met zoekresultaten en geopende links worden weergegeven. Gebruikers hoeven dan niet langer de Vorige-knop te gebruiken om de zoekresultaten opnieuw te raadplegen. iPhone-gebruikers kunnen van het ene zoekresultaat naar het andere navigeren, door een veegbeweging te maken over het scherm.

"Met Axis hebben we de zoek- en bladerervaring opnieuw gedefinieerd", aldus Yahoo. Het is allemaal een stuk visueler geworden om zo de indruk van een magazine mee te geven.

Zodra je de browser opstart, zie je de meest recente zoekopdrachten en opgeslagen favorieten in beeld verschijnen. Deze kun je op meerdere apparaten oproepen. Daarvoor moet je wel ingelogd zijn op Yahoo, Facebook of Google+. Axis werkt als een browserextensie voor Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari, of als standalone-applicatie voor iOS. Het internetbedrijf zegt momenteel te werken aan een versie voor Android- en Windows Phone-toestellen.

De onderstaande video geeft tekst en uitleg over Axis.