‘Apple maakt einde aan Ping bij update iTunes’

Apple maakt een einde aan Ping. Het eigen sociale netwerk heeft niet het succes gebracht waar het bedrijf op had gehoopt. In plaats daarvan gaat Apple zich concentreren op de samenwerking met Twitter en Facebook om zich op social media te profileren.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover AllThingsD. In de nieuwste versie van iTunes is Ping nog wel beschikbaar, maar bij de eerstvolgende update van de iTunes Store zal het platform verdwijnen, aldus de bron die zegt nauw op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk rond de herfst zijn.

CEO Tim Cook speculeerde op de World Wide Developers Conference (WWDC) al dat het niet goed ging met het sociale netwerk. Daarnaast heeft het technologiebedrijf de banden met Twitter en Facebook aangehaald om haar zichtbaarheid op social media te vergroten. Deze sociale netwerken hebben grote naamsbekendheid en zijn gevestigde spelers in de wereld van social media.

Ook op de D10 Conference van AllThingsD, dat twee weken geleden plaatsvond, zinspeelde Cook al op het einde van Ping. "We hebben Ping geprobeerd. De consument heeft volgens mij gestemd en gezegd ‘dat is niet waar ik mijn tijd en aandacht aan wil besteden’", aldus Cook.

Ping is het sociale netwerk van Apple dat in september 2010 geïntroduceerd werd met iTunes 10. Ping maakte het voor gebruikers mogelijk om de laatste ontwikkelingen van hun favoriete artiest op de voet te volgen. Daarnaast konden vrienden een berichtje achterlaten als ze een nieuwtje of roddel hadden gehoord. Bij de lancering had Apple ruim één miljoen leden in 23 landen.

Bron:AllThingsD