1 min

De website LinkedIn krijgt te maken met een rechtszaak na het lekken van wachtwoorden. Begin juni kwam het nieuws naar buiten dat een Rus ruim 6,5 miljoen wachtwoorden had buit gemaakt.

Als gevolg hiervan is het sociale netwerk voor professionals in de Verenigde Staten in een collectieve rechtszaak terecht gekomen. In de rechtszaak wordt een grotere groep mensen vertegenwoordigd die de zelfde claim hebben tegenover de aangeklaagde. Advocate Katie Szpyrka leidt de rechtszaak en laat weten dat LinkedIn het na zou hebben gelaten om gebruikers voldoende te beschermen tegen dergelijke aanvallen op gevoelige data. In de aanklacht, welke in de staat Californië is ingediend, valt dan ook te lezen dat LinkedIn er onder andere van wordt beschuldigd dat het een zwak formaat voor de versleuteling heeft gehanteerd. Daarnaast zou de website ook niet de juiste maatregelen hebben genomen omtrent de resterende beveiliging.

De website zelf is echter iets anders van mening. Een woordvoerder laat weten dat geen enkele account gekraakt zou zijn. LinkedIn is daarom van mening dat er geen enkele gebruiker geschaad zou zijn. LinkedIn gelooft dan ook dat de drijfveer achter de rechtszaak vooral gebaseerd is op advocaten die gebruik zouden willen maken van de situatie.