1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC werkt mogelijk aan een eigen variant op Apple’s Siri. Dit zou op te maken zijn uit een afbeelding die de fabrikant op haar Facebook-pagina plaatste.

Na de lancering van Siri lijkt spraakbesturing één van de belangrijke eigenschappen van een toestel te zijn geworden en om die reden proberen enkele fabrikanten de dienst te overtreffen. Zo zagen we eerder al Samsung op de proppen komen met haar S-Voice. Jammer genoeg voor Samsung kon deze dienst niet aan de verwachtingen voldoen en flopte de dienst vooralsnog. LG kondigde vorige week een eigen dienst aan, genaamd Quick Voice. Nu lijkt echter HTC haar kansen ook te willen beproeven binnen deze markt en mogelijk werkt de Taiwanese fabrikant van smartphones dan ook aan een eigen spraakbesturingsdienst.

HTC plaatste een afbeelding op haar eigen Facebook-pagina waaruit mogelijk af te leiden is dat het bedrijf zich richt op een spraakgestuurde dienst voor de One X. Op de afbeelding is te zien hoe de smartphone interactie heeft met een hond. Wanneer tussen deze regels door wordt gekeken ziet men echter een duidelijke variant op Siri. Desondanks werd er nog niets officieel bevestigd en bestaat de kans dus ook dat het hier gaat om een flauwe grap. Het is echter zeker niet ondenkbaar dat HTC werkt aan een eigen stuk software waarmee een consument zijn telefoon middels spraak kan besturen.