1 min

Inmiddels is Apple’s spraakassistent Siri al bijna drie jaar en in vele talen beschikbaar, maar Nederlandstalige mensen vallen nog steeds buiten de boot. De vondst van een vacature lijkt erop te wijzen dat er wel aan wordt gewerkt.

Een vacature die op de website van Apple is gevonden, lijkt te duiden op werkzaamheden aan een Nederlandstalige Siri. Apple is namelijk op zoek naar een Siri Language Engineer – Dutch. De nieuwe medewerker zal in het Californische Santa Clara worden gestationeerd en 40 uur per week werken aan de lokalisatie van Siri.

De vacature verschaft geen inzicht in wanneer de functie zal worden uitgerold. Apple kondigde tijdens de WWDC-beurs wel aan dat er in iOS 8 meer dan 20 talen worden ondersteund door Siri, maar de Nederlandse taal werd niet vermeld.

Siri werd in 2011 gelanceerd in combinatie met de iPhone 4S. Met de functie is het mogelijk om met gebruik van de stem te communiceren met je iPad, iPhone of iPod touch. Op die manier kan bijvoorbeeld een bericht of een herinnering worden opgesteld, of informatie over een bepaald onderwerp worden opgevraagd.

Het is overigens niet de eerste keer dat een dergelijke vacature is ontdekt.