1 min Applications

Blizzard ontkent weren Diablo III-spelers via Wine

Op het forum van Blizzard Entertainment lopen enkele topics waarin gamers hun onvrede uiten over de ontwikkelaar van Diablo III. Blizzard zou gamers die Diablo III in Linux met behulp van Wine draaien proberen te weren, maar de ontwikkelaar geeft aan dat dit niet het geval zou zijn.

Volgens een verklaring van Blizzard zouden de verbannen spelers zich schuldig maken aan het spelen met behulp van cheats en daarom zijn zij verbannen uit de digitale spelwereld. De gamers zelf denken echter dat de herkenningssoftware voor cheats fouten maakt omdat Diablo III via Wine, emulatorsoftware voor Windows-programma’s in Linux, wordt gedraaid.

Tot voor kort waren er geen problemen wanneer Diablo III via Wine werd geëmuleerd in een Linux-omgeving, maar sinds kort blijkt het niet langer mogelijk om de populaire game via Wine te spelen. De beveiliging van Blizzard lijkt de systemen niet goed te herkennen en daarom te markeren als niet toegestaan. Andere games van Blizzard, ook het redelijk recente StarCraft II, draaien ook gewoon via Wine, maar vooralsnog zonder problemen.

Bron:Gamer