1 min

Tags in dit artikel

, ,

De lancering van Diablo III, waar gamers 11 jaar op gewacht hebben, verliep alles behalve soepel. Aanvankelijk klaagden gebruikers dat ze problemen hadden met inloggen, onlangs zijn er eveneens berichten verschenen van gamers die claimen dat hun Diablo III-account is gehackt.

De gamingwebsite Eurogamer ontving het afgelopen weekend diverse klachten van gamers die onlangs Diablo III hadden aangeschaft. Een hacker zou zichzelf toegang tot hun account hebben verschaft en vervolgens alle items en goud hebben geroofd. Een ongelukkige gebruiker heeft het resultaat van deze digitale roof online gezet.

In een officiële verklaring laat game ontwikkelaar Blizzard weten de hackaanvallen te betreuren. "Historisch gezien komt het vaker voor dat individuele gamers het slachtoffer zijn van een hacker als een nieuwe game gelanceerd wordt. Dat is precies wat we nu bij Diablo III zien. We weten hoe frustrerend het is om slachtoffer te zijn van een hacker en we doen er alles aan om de Battle.net-account van spelers te beschermen."

Blizzard garandeert gamers dat de Battle.net Authenticator en Battle.net Mobile Authenticator "de meest effectieve maatregelen" zijn die zij haar gamers kan bieden. Zo zijn er veiligheidsmaatregelen ingebouwd die vreemde inlogactiviteiten registreert en indien nodig om aanvullende informatie vraagt, blijkbaar mochten deze maatregelen niet baten.