XS4ALL: ‘Meer torrentverkeer sinds blokkade’

Terwijl Brein bekendmaakte dat het verkeer richting The Pirate Bay kelderde, trekt internetprovider XS4ALL zo zijn eigen conclusies. Volgens de provider is het torrentverkeer sinds de opgelegde blokkade enkel toegenomen. XS4ALL vindt dat uit deze cijfers blijkt dat Brein’s methoden niet werken.

De bekendmaking van XS4ALL is een reactie op de claim van Brein. Brein beweerde dat het bezoek richting The Pirate Bay gedaald is sinds de opgelegde blokkades, maar uit een analyse van XS4ALL blijkt juist dat het gebruik van poorten welke worden gebruikt voor torrent-verkeer is gestegen sinds de blokkade.

‘Met jullie heksenjacht hebben jullie de grootste film- en muziekliefhebbers tot jullie vijanden verklaard. De mensen die jullie belangrijkste klanten zouden kunnen zijn, hebben door al die rechtszaken en lobbyactiviteiten een grondige hekel gekregen aan de hele entertainmentindustrie’, schrijft Niels Huijbregts van XS4ALL op het blog van zijn werkgever.

XS4ALL vindt dat de aanpak van Brein niet alleen niet goed werkt, maar zelfs een averechts effect veroorzaakt. In plaats van het opwerpen van blokkades is het aan Brein om nieuwe mogelijkheden te creëren. Als goed voorbeeld wordt Spotify aangehaald, wat een legaal alternatief is om muziek te luisteren voor een vaste prijs. Een dergelijk alternatief voor de filmindustrie zou een oplossing kunnen zijn.

Bron:XS4ALL Blog