1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het zal binnenkort mogelijk worden om alle tweets die je, als gebruiker van Twitter ooit geplaatst hebt, te downloaden. Dit heeft Dick Costolo, CEO van Twitter, bekend gemaakt.

Costolo heeft laten weten dat er achter de deuren van de microblogdienst hard wordt gewerkt aan een feature die het mogelijk maakt om al je tweets te downloaden. Momenteel is het enkel mogelijk om via de dienst een paar duizend van een gebruikers eigen berichten terug te kijken.

Enkele andere platformen bieden al enige tijd vergelijkbare diensten aan. Zo is het op Facebook mogelijk om al je eigen data te downloaden. Een gebruiker kan hiervoor gebruik maken van een dienst die luistert naar de alles omvattende naam: "Download Your Information". Ook Google biedt de mogelijkheid aan in vorm van "Takeout". Ondanks dat beide bedrijven ouder zijn dan Twitter is er in verhouding weinig data toegankelijk bij de microblogdienst. Nu Twitter een gebruikersaantal van meer dan 140 miljoen mensen geniet kan een dergelijke optie niet uitblijven volgens de dienst.