2min

Twitter CEO Dick Costolo, geeft uitleg over de restricties van Twitter die in het leven zijn geroepen met de nieuwe API en belooft verder ook nieuwe functionaliteit in Twitter.

Costolo liet weten dat de speculatie over Twitter en de plannen om een traditioneel mediabedrijf te worden compleet uit de lucht gegrepen zijn. Er gingen geruchten dat het bedrijf volledige controle wil over wat er getwitterd wordt en daarmee de kracht zou hebben om mensen te laten betalen voor het adverteren. Deze geruchten werden gevormd nadat Twitter met een aantal restricties kwam in de nieuwe API.

Costolo laat weten dat het besluit voor de restricties van Twitter in het leven zijn geroepen omdat andere bedrijven geld verdienden aan Twitter, zonder een bijdrage te leveren aan het geheel. "Wij spenderen veel geld aan bijvoorbeeld het verwijderen van accounts, gebruikt om te spammen of mensen die zich als iemand anders voordoen en het verbeteren en waarborgen van de ervaring die mensen beleven met Twitter. Toch hadden gebruikers nog steeds een ‘keuze’ tussen verschillende ‘ervaringen’".

Het bedrijf belooft dat het de volle functionaliteit van Twitter zal bieden, nu het weer in de hand heeft hoe gebruikers Twitter raadplegen via de PC en mobiele apparaten. Spoedig zullen er bijvoorbeeld tweet boxes verschijen, beter bekend als Cards, deze bevatten nieuwe live functies die niets meer weg zullen hebben van de berichtjes van 140 karakters, zoals we Twitter nu nog kennen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan live opiniepeilingen bij een sportwedstrijd met realtime resultaten in een tweet box.

Overigens komt Twitter zelf ook nog met een programma waarmee het mogelijk wordt om handmatig tweets te selecteren, tonen en publiceren, waarschijnlijk een soort alternatief van de huidige hashtag. Ook komt er nog een service waarmee een gebruiker een archief kan downloaden van alle geplaatste tweets, deze service komt alleen beschikbaar via derde partijen, niet via Twitter zelf.