1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het lijkt erop dat de nieuwe versie van Apple’s OS X, bekend onder de naam Mountain Lion, voor problemen met de accu van MacBook’s kan zorgen. Er stromen namelijk op internet klachten binnen over een verminderde accuduur na installatie van de software.

De problemen blijken overigens lang niet voor alle gebruikers te gelden. Er lijkt namelijk slechts een kleine groep getroffen te worden door de problemen. Uit berichten op het internet blijkt dat deze gebruikers een kortere accuduur ervaren na de installatie van Mac OS X Mountain Lion. De problemen zouden zich daarnaast vooral voordoen op MacBook Pro’s en Air’s.

Het lijkt er op dat Apple inmiddels begonnen is met het in kaart brengen van de problemen. De fabrikant heeft getroffen gebruikers een vragenlijst toegestuurd waarmee het de problemen duidelijk probeert te maken voor zichzelf. De precieze oorzaak is dan ook vooralsnog niet bekend. Volgens sommige getroffen gebruikers zou de software een hogere idle-modus en CPU-load hebben dan zijn voorganger.