Mac OS X Mountain Lion vanaf vandaag beschikbaar

Apple heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat de nieuwe versie van het besturingssysteem later vandaag zal worden gelanceerd. Waarschijnlijk ergens rond etenstijd als het ochtend is in Cuppertino. iOS 6 staat nog steeds gepland voor dit najaar aldus Apple.

De nieuwe versie van Mountain Lion brengt een hele hoop veranderingen met zich mee maar zorgt voor een nog betere integratie met de iCloud en de mobiele diensten van Apple. Ook zal je nog meer iOS invloeden gaan zien in het desktop besturingssysteem van Apple.

Wat dat betreft lijken Apple en Microsoft in een soortgelijke strategie te zitten. Beide bedrijven verbeteren de integratie met de mobiele diensten en proberen de manier werken zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken. Het idee daarachter is dat als je straks met één Apple of Microsoft kan werken, je met al hun producten overweg kan omdat het ontzettend veel op elkaar lijkt.

Mac OS X Mountain Lion werkt in principe op alle Macs uit 2008 en later. Heb je een iMac of Macbook uit een eerder jaar dan is het verstandig om even te controleren of jouw model wel geschikt is voor de nieuwste versie van Mac Os X. Iedereen die een systeem bezit dat geschikt is voor Mountain Lion kan upgraden voor een bedrag van 15,99 euro.

UPDATE: Mac OS X Mountain Lion is nu te downloaden! De prijs is niet 23,99 euro maar 15,99 euro.

Bron:Apple