Na het nieuws dat Demonoid door de Oekraïense overheid offline is gehaald, is nu duidelijk geworden dat de website om bestanden te delen door de Mexicaanse autoriteiten onderzocht wordt. Dit heeft TorrentFreak bekendgemaakt.

De commerciële directeur van ColoCall, het bedrijf dat Demonoid host, heeft laten weten dat zijn bedrijf de website meerdere keren heeft gewaarschuwd vanwege klachten die er tegen werden ingediend. Ook heeft hij de beheerders van de site gemeld dat dit er uiteindelijk toe zou kunnen leiden dat ColoCall de site niet langer zou willen hosten en de relatie zou beëindigen.

Dit is precies wat er vorige week gebeurde, nadat een DDoS-aanval plaatsvond en vervolgens de Demonoid-servers bij ColoCall in beslag werden genomen. Deze inbeslagname door de Oekraïense overheid is gedaan op verzoek van Interpol.

"In Mexico wordt een criminele rechtszaak voorbereid tegen de eigenaren van Demonoid. De tracker wordt beschuldigd van overtredingen van intellectuele eigendommen," zo vertelt Sergei Burlakov van het Oekraïense ministerie van interne zaken.

Volgens TorrentFreak hebben autoriteiten in oktober een huiszoeking gedaan bij een Demonoid-beheerder in Mexico. Na deze huiszoeking werd de BitTorrent-tracker geblokkeerd in dat land. Verdere informatie over het onderzoek, zoals of het zich richt op één lid van de site, is niet duidelijk.