1 min

Tags in dit artikel

,

Één van van de populairste torrentsites komt mogelijk weer online. De bekende torrentsite Demonoid vertoont namelijk weer tekenen van leven, nadat deze in september 2007 offline ging.

Demonoid ging op zwart door de RIAA en de Canadese CRIA, deze organisaties zetten zich in tegen het schenden van de auteursrechten. Demonoid had eerst zijn servers in Nederland staan, maar nadat deze al offline gehaald werden zijn ze overgestapt op servers in Canada. Ook deze hielden geen stand.

Dat Demonoid een teken van leven vertoont betekend niet dat de site weer online is. Wel is de tracker van Demonoid weer actief. De tracker zorgt ervoor dat de downloader en de uploader met elkaar verbonden worden. Na het herleiden van de tracker is duidelijk geworden dat deze draait via een server in Maleisië.

Of dit inhoudt dat Demonoid in zijn geheel nog terug komt is niet duidelijk. De tracker online zetten is in ieder geval een stap in die richting. In december gaf de oprichter van Demonoid al aan dat een mogelijke terugkeer misschien wel haalbaar was.