2min

Er komt een Android gameconsole aan waarmee je straks Android-games kan spelen op je televisie. Er was een Kickstarter-project opgezet door een Startup om voldoende financiering op te halen om deze console naar de markt te brengen. In totaal leverde het project 8,5 miljoen dollar op. Hiermee heeft het project voldoende financiering om van de grond te komen.

Het project op Kickstarter werd opgezet met als doel om 950.000 dollar op te halen. In totaal werd er maar liefst 8.596.475 dollar opgehaald. Dit bedrag werd gedoneerd door 63.416 mensen. Mensen konden een maand lang donaties doen voor dit Kickstarter project, het duurde echter nog geen dag voordat de benodigde 950.000 dollar werd opgehaald en na slechts 48 uur stond de teller al boven de 2 miljoen dollar.

Het idee achter de Ouya gameconsole is simpel. Een kleine kubus-vormige gameconsole die krachtig genoeg is om alle Android games op te spelen en die kan worden aangesloten op je televisie.

Nu de financiering binnen is heeft de startup achter het project de volgende stap gezet, men kan nu al een Ouya console pre-orderen op de website. De specificaties van de console zijn inmiddels ook bekend net als de eerste partners waarmee het bedrijf samenwerkt. De Ouya wordt voorzien van een quadcore Tegra 3 chip, 1 GB RAM-geheugen en 8 GB aan flash-opslagcapaciteit. De console zal geleverd worden met Android 4.0 en beschikt uiteraard over Wifi. Maar ook over Bluetooth 4.0, een USB-poort, HDMI-uitgang en een draadloze controller.

Ouya heeft inmiddels al een werkend prototype dus het project lijkt ook lekker op schema te liggen om begin volgend jaar op de markt te komen.

Uiteraard moet de console ook worden voorzien van goede games en content en daarom is de startup op zoek gegaan naar partners. Om te beginnen hebben Square Enix en Namco Bandai al toegezegd games te gaan uitgeven op de console. Ook heeft XBMC aangegeven hun mediapspeler software geschikt te maken voor de console.

Hiermee komt er een zeer goedkope console op de markt die in het gat tussen mobile gaming en het dure console gaming in gaat zitten. De Android Ouya console is nu al te pre-orderen voor slechts 119 dollar inclusief verzendkosten. In de VS is de console nog eens 10 dollar goedkoper, wat te maken heeft met de verzendkosten. Ouya verwacht vanaf april 2013 de console te kunnen gaan leveren.