‘Nieuwe Xbox en PlayStation 4 eind 2012 te koop’

Afgelopen vrijdag konden we melden dat veel geruchten en anonieme bronnen aangeven dat er op de E3 gamebeurs in juni van dit jaar waarschijnlijk drie nieuwe consoles worden gepresenteerd, de Wii U, de PlayStation 4 en de opvolger van de Xbox 360. Industry Gamers weet nu te melden dat het bronnen heeft gesproken die praten over lanceringen in 2012.

‘Nieuwe Xbox en PlayStation 4 eind 2012 te koop’Volgens Industry Gamers is de kans groot dat we eind 2012 in elk geval een lancering gaan zien van of de PlayStation 4 of de opvolger van de Xbox 360 maar dat beide consoles in november van dit jaar verschijnen is ook nog steeds een reële optie.

De bronnen komen niet bij de consolebouwers zelfs vandaan maar bij de fabrikanten van chips voor de nieuwe consoles. Al met al blijft het een hoop speculatie want hoe groot is de kans dat er drie gameconsoles praktisch tegelijk op de markt komen. De Wii U verschijnt namelijk in elk geval aan het einde van dit jaar, dit is door Nintendo ook bevestigt.

Aan de andere kant is Microsoft druk bezig met het winnen van de familie gamer met de Xbox 360 in combinatie met Kinect. Het zou natuurlijk kunnen dat Microsoft bang is hiermee flink te verliezen als Nintendo de Wii U lanceert. Als antwoord hierop zou Microsoft met een nieuwe console kunnen komen die nog meer mogelijkheden biedt. Waarmee Sony als derde partij overblijft en die hebben aangegeven dat ze niet opnieuw een jaar later dan Microsoft met een nieuwe console willen komen. Wellicht dat de Consumer Electronic Show in Las Vegas deze week een antwoord biedt op de geruchten.

Bron:Industry Gamers