1 min

Een hackbare spelcomputer met Google’s besturingssysteem Android heeft via Kickstarter binnen een dag voldoende financiering toegeschreven gekregen om ontwikkeld te worden. Na een periode van nog geen twee dagen staat de teller al op meer dan twee miljoen dollar.

Ouya, zoals de Android-console heet, zal een product worden dat met een prijs van 99 dollar vooral de budgetmarkt moet bedienen. Het apparaat is voorzien van een draadloze controller en een quadcore Tegra 3-processor van NVIDIA. Voor de opslag van games en applicaties is 8 gigabyte aan schijfruimte beschikbaar.

Met Ouya wordt het voor individuele ontwikkelaars eenvoudiger om games te ontwikkelen. Er zijn geen licenties vereist, in principe kan iedereen met programmeerkennis aan de slag gaan met Ouya. Games zijn daarnaast ook gratis om te proberen. Diverse grote namen werken aan Ouya, een van deze personen is Ed Fries, wie veel invloed had bij de ontwikkeling van Microsoft’s eerste Xbox-console.

Via Kickstarter is het mogelijk om ideeën te opperen en hiervoor financiering te krijgen. Vaak krijgen investeerders eerder toegang tot het eindproduct. In het geval van Ouya is het zonder twijfel gelukt om voldoende geld te ontvangen en het is nu dan ook niet langer de vraag of het product op de markt komt, maar eerder wanneer dit zal plaatsvinden.