2min

Een nieuwe startup genaamd App.net wil een alternatieve Twitter-variant opzetten, namelijk één zonder reclame. Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan 650.000 dollar opgehaald bij het grote publiek. Hiermee krijgt Twitter er dus binnenkort een concurrent bij.

App.net gaat dus met een advertentievrije microblogdienst komen. Het doel was om 500.000 dollar op te halen want dat zou voldoende zijn om de gratis variant op Twitter te lanceren. Het geld is opgehaald bij enthousiaste gebruikers en ontwikkelaars, iedereen die iets ziet in het project kan 50, 100 of 1000 dollar doneren aan het project.

Om op voorhand al lid te worden betaal je 50 dollar, ontwikkelaars betalen 100 dollar en een Pro account kost 1000 dollar.

De mensen achter App.net stoorde zich enorm aan Twitter, het bedrijf zou alleen aandacht hebben voor adverteerders en niet voor de gebruikers en de ontwikkelaars die de dienst groot hebben gemaakt. Dat willen de mensen van App.net met hun microblogdienst anders doen, bij hun zullen de gebruikers en ontwikkelaars centraal staan.

Uiteraard heeft de dienst ook een verdienmodel nodig om het hoofd boven water te houden. Het bedrijf wil de gebruikers van de dienst jaarlijks een bedrag laten betalen voor het gebruik ervan. Hoe hoog dit bedrag gaat worden is niet bekendgemaakt.

In totaal hebben meer dan 10.000 mensen hun project gesteund middels een financiële bijdrage. ZO’n 7900 mensen hebben 50 dollar bijgedragen, ruim 2000 mensen 100 dollar en slechts 60 hebben 1000 dollar over voor de reclamevrije Twitter variant.

Nu het geld binnen is zal de startup ook echt aan het werk moeten en is het afwachten of het nieuwe sociale netwerk ook een succes gaat worden. Het zal in elk geval niet makkelijk worden om de strijd van Twitter te winnen.