Er waren al eerdere geruchten dat Facebook bezig was met de ontwikkeling van een zoekmachine. Vannacht heeft Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, in een interview met TechCrunch bevestigd dat het sociale netwerk inderdaad een eigen zoekmachine wil ontwikkelen.

Op de vraag waarom Facebook een zoekmachine wilde ontwikkelen antwoordt Zuckerberg: "Facebook heeft een unieke positie op het internet om vragen van mensen te beantwoorden. Dit zullen we dus ook gaan doen. Op dit moment hebben we een team dat hiermee bezig is."

Zuckerberg geeft aan dat Facebook nu al een miljard zoekverzoeken per dag verwerkt. Hij denkt ook dat mensen een specifieker antwoord willen als ze een zoekmachine gebruiken, in plaats van een hoop verschillende keuzes. Volgens Zuckerberg zijn zoekmachines nog steeds in ontwikkeling, maar niet in de goede richting. Zuckerberg wil daarom een zoekmachine ontwikkelen waarbij je een specifieke vraag kunt stellen.

Zuckerberg heeft geen informatie losgelaten over wanneer deze nieuwe technologie op de markt zal komen. Of Microsoft, investeerder in Facebook en eigenaar van de Bing-zoekmachine, gaat helpen met de ontwikkeling van deze nieuwe technologie is ook nog onduidelijk. Dit lijkt echter voor de hand te liggen, gezien de reeds bestaande samenwerking tussen Bing en Facebook.