1 min

Google heeft een programma uitgebracht dat hulp moet bieden bij het omzetten van de Java-code waarvan Android gebruik maakt, naar Objective C-code, waar iOS gebruik van maakt.

J2OBjC, zoals het programma heet, is een programma dat Java-klassen converteert naar Objective C-klassen. Het programma neemt niet het gehele proces om een applicatie om te zetten over, maar met behulp van J2ObjC zouden ontwikkelaars alle zaken die niet aan de gebruikersinterface gerelateerd zijn in Java kunnen schrijven, om deze vervolgens om te zetten naar Objective C. Google stelt dat het converteren van de Java- naar Objective C-klassen volledig automatisch door het programma geregeld wordt.

De zoekgigant maakt echter ook duidelijk dat de software zich momenteel nog tussen de alpha- en de beta-fase bevindt. Om dit te benadrukken, is de eerste versie die gelanceerd wordt, versie 0.8. Om gebruik te kunnen maken van J2ObjC moet je systeem draaien op minimaal Mac OS X 10.7 of hoger. Verder moeten ook Xcode 4, JDK 1.6 en Apache Maven geïnstalleerd zijn.