1 min

Mozilla heeft de Firefox-browser geüpdate naar versie 16.0. Deze editie brengt een aantal bugfixes, verbeteringen, veranderingen en een aantal nieuwe functies met zich mee. Hiertoe behoort andere ondersteuning voor web apps, maar ook een aantal nieuwe ontwikkeltools.

Met Firefox 16.0 zet Mozilla de eerste stap in het ondersteunen van web apps en is Firefox nu beschikbaar in de Acholi-taal. In de Mac OS X versie van Firefox 16.0 is vanaf nu de VoiceOver-ondersteuning standaard geactiveerd. Ook brengt Firefox 16.0 verbetering in de responssnelheid van JavaScript, door gebruik te maken van Incremental Garbage Collection. (ICG).

Wat betreft hulpmiddelen voor ontwikkelaars is er de developer toolbar toegevoegd, welke onder andere de debugger en de web console makkelijk beschikbaar maakt. Via een commandline-interface kunnen commando’s worden uitgevoerd. Mozilla geeft aan dat deze functie nog in volle ontwikkeling is, in de toekomst moeten er nog veel mogelijkheden qua commando’s worden toegevoegd.

Er zijn ook een aantal problemen in Firefox 16.0 bekend, wanneer je probeert Firefox op te starten terwijl er een profile lock actief is, zal Firefox crashen. Een aantal gebruikers hebben problemen met trager scrollen in het hoofdvenster van Gmail, de Pointer lock werkt niet in web apps en Microsoft Systeemherstel gebruiken kort na het updaten van Firefox kan ervoor zorgen dat toekomstige updates van Firefox niet geïnstalleerd kunnen worden.