De lancering van Mozilla’s Firefox 16.0 is nog nauwelijks achter de rug, maar nu al is er een veiligheidsprobleem geconstateerd. Mozilla liet weten dat Firefox 16.0 inmiddels van de website verwijderd is.

Mozilla stelt in de veiligheidsblog van het bedrijf: "De kwetsbaarheid in Firefox 16.0 stelt een kwaadwillende website in staat om de browserhistorie op te vragen." Mozilla stelt ook dat er momenteel geen websites bekend zijn die gebruik gemaakt zouden hebben van dit beveiligingslek.

Ook laat Mozilla weten dat er een update wordt uitgebracht voor de gebruikers die Firefox 16.0 al gedownload en geïnstalleerd hebben. Deze nieuwe versie zal vandaag beschikbaar worden gesteld. Voor degenen die niet willen wachten op een update, is er de mogelijkheid om te downgraden naar Firefox 15.0.1 terwijl gewacht wordt op een nieuwe versie van Firefox 16.0.

Techzine adviseert om Firefox 16.0 in ieder geval tijdelijk niet te gebruiken vanwege het veiligheidsrisico. Neem geen risico en wacht totdat de update gelanceerd is, gebruik zo lang een alternatieve browser of downgrade naar Firefox 15.0.1.