Als we de enquête van VoucherCodesPro moeten geloven, heeft FIFA 13 de laatste tijd een aanzienlijke rol gespeeld in meer dan 1 op 10 relaties die beëindigd werden. Van de 1124 ondervraagden gaf twaalf procent specifiek aan dat FIFA 13 een oorzaak was van de beslissing om de relatie af te breken.

Van de twaalf procent van de ondervraagden die FIFA 13 als reden noemden, claimde de helft dat dit kwam doordat er meer tijd doorgebracht werd met het spel dan met zijn of haar partner. 31 procent noemde een verandering in de sfeer in de relatie dankzij FIFA 13. Overigens waren het niet alleen mannen die meer aandacht hadden voor FIFA 13 dan voor de partner, bij dertien procent van de gevallen waren het ook vrouwen die te veel oog hadden voor het spel.

"Waar tijdens de zomer relatieproblemen nog veroorzaakt werden door het boek Vijftig Tinten Grijs, lijkt nu FIFA het stokje over te nemen!", aldus George Charles van VoucherCodesPro.co.uk, "Mensen zien videogames als een manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen, maar het lijkt erop dat de virtuele wereld de werkelijkheid ook in de weg staat."