Facebook doet het beter dan verwacht op de mobiele advertentiemarkt, wat tot betere resultaten leidt in het derde kwartaal van het boekjaar dan dat vooraf verwacht werd.

Het sociale netwerk toonde aan dat 14 procent van de omzet kwam van mobiele advertentie-inkomsten, dit komt neer op 150 miljoen dollar. Als gevolg van dit nieuws steeg het aandeel van Facebook met 14 procent naar 22,19 dollar. Dit bedrag ligt overigens nog steeds ver onder de 38 dollar waarmee Facebook de beurs op kwam, in mei dit jaar.

Mark Zuckerberg zei: "Ik wil van de mythe af dat Facebook geen geld kan verdienen op de mobiele markt. Dit was misschien zes maanden geleden nog wel het geval, maar dat kwam doordat we toen nog niet bezig waren met de mobiele markt".

Facebook had afgelopen kwartaal een omzet van 1,26 miljard dollar, dit is hoger dan de 1,23 miljard dollar die analisten verwacht hadden. Het bedrijf hield 311 miljoen dollar over van de omzet, wat een stijging is van 14 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.