1 min

Tags in dit artikel

, ,

In het afgelopen kwartaal heeft Facebook een omzetstijging van 37 procent weten te realiseren. Dat is goed nieuws voor het sociale netwerk, maar investeerders worden gewaarschuwd dat uitgaven het komende jaar flink zullen stijgen.

In het derde kwartaal van 2014 behaalde Facebook een omzet van 3,2 miljard dollar en dat was beduidend hoger dan wat investeerders hadden verwacht. De winst bedroeg 0,43 dollar per aandeel, in totaal komt dat neer op 1,15 miljard dollar.

Facebook presteert beter dan verwacht omdat de inkomsten vanuit mobiele advertenties hoger liggen dan vooraf werd gedacht. Facebook wordt ook steeds meer afhankelijk van inkomsten uit de mobiele apps, vorig jaar lag het aandeel van mobiele advertenties nog op 49 procent, dit jaar op 66 procent.

Facebook telt nu 1,35 miljard actieve gebruikers, een stijging van 2,27 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De stijging van actieve gebruikers is daarmee wel bijna een procent afgenomen. De mobiele apps bedienen gezamenlijk 1,12 miljard actieve gebruikers. Dagelijks gebruiken 864 miljoen mensen Facebook, 703 miljoen gebruikers doen dat via een smartphone of tablet.

Waarschuwing

CEO Mark Zuckerberg heeft investeerders flink afgeschrikt met een waarschuwing: Facebook gaat de uitgaven flink verhogen. In 2015 zullen de uitgaven volgens de CEO 55 tot 75 procent hoger liggen. Deze melding zorgt ervoor dat het aandeel van Facebook voor het openen van de markt zo’n 7,5 procent in het rood staat.