Facebook heeft een update uitgebracht voor de iOS-applicatie van het sociale netwerk. Deze update brengt de applicatie naar versie 5.1 en voert onder andere verbeteringen door bij het delen van foto’s en in het chatsysteem in de applicatie.

In een recente update van de Facebook Messenger-applicatie werd het mogelijk om met een simpele veeg, een lijst van alle online chatcontacten zichtbaar te maken. Deze functionaliteit bleek zo goed bevallen, dat deze met de komst van Facebook 5.1 voor iOS nu ook daar wordt toegepast. Naast de verbetering van het chatsysteem brengt versie 5.1 ook verbeteringen aan in de rangorde van contacten, deze kunnen vanaf nu gesorteerd worden op hoe vaak er met een bepaald persoon gechat wordt.

Actieve leden in een chat gesprek vanaf nu op, om makkelijker te kunnen zien wie er actief zijn in het gesprek, zodat het duidelijk is wie er waarschijnlijk op een bericht zullen reageren. Ook deze functionaliteit is overgenomen vanuit de Facebook Messenger-applicatie.

Verder is het mogelijk gemaakt om meerdere foto’s tegelijkertijd te kunnen selecteren, voor het sneller delen van beeldmateriaal.