1 min

Een nieuwe update voor de iOS-applicatie van Facebook Messenger brengt enkele verbeteringen. Hierdoor wordt het voor het eerst mogelijk om video’s te delen, het verzenden van foto’s wordt bovendien makkelijker gemaakt.

Facebook heeft een update voor Messenger uitgebracht waardoor het versienummer inmiddels op 5.0 komt. De belangrijkste wijzigingen zijn de mogelijkheden voor het delen van content. De interface van chatschermen is op de schop gegaan, boven het toetsenbord wordt nu een balk met verschillende iconen getoond.

Met die balk wordt het mogelijk om snel zaken zoals audioberichten, foto’s, video’s en stickers in het gesprek te gooien. In het contactenscherm is het middels een zoekbalk mogelijk om snel contacten of groepsgesprekken te vinden.

Volgens het sociale netwerk wordt Facebook Messenger maandelijks gebruikt door 200 miljoen mensen. Facebook is ook eigenaar van WhatsApp, dat 500 miljoen actieve gebruikers telt volgens de meest recente cijfers.

Een update voor Android staat ook in de planning voor deze week. Facebook Messenger is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.