1 min

Softwaregigant Microsoft heeft op de Skype-blog bevestigd dat het eens zo populaire Windows Live Messenger, beter bekend als MSN, zal stoppen met bestaan. Vanaf 2013 zal de chatdienst van Microsoft overgaan in Skype.

Gisteren lekte het nieuws eigenlijk al uit, geruchten spraken al over het einde van MSN. Microsoft zou het nieuws ergens deze week bevestigen en dat is inmiddels gebeurd. Het einde van MSN is het gevolg van Microsoft’s overname van VOIP-dienst Skype, waar eveneens een chatfunctie in is verwerkt.

Gebruikers die de nieuwere versies van Skype op hun systeem hebben staan kunnen inmiddels al inloggen met hun Microsoft-account. Indien zij dit doen, worden contacten uit de MSN-dienst automatisch ingeladen. Microsoft wil dat uiteindelijk alle MSN-gebruikers op deze wijze naar Skype overstappen.

Het einde van MSN zal in 2013 definitief worden. De chatdienst blijft alleen in China bestaan. Microsoft belooft dat het alles in werk zal stellen om gebruikers soepel over te laten stappen op Skype.